Ταινίες

Holy Motors

Σύνοψη

Δώδεκα χρόνια μετά το «Pola X», το ζωηρό παιδί του γαλλικού σινεμά, Λεός Καράξ, επέστρεψε διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών. H αινιγματική φιγούρα του κυρίου Όσκαρ ζει ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής και τερατόμορφο πλάσμα συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο. Τον υποδύεται ο Ντενίς Λαβάντ, για τέταρτη φορά πρωταγωνιστής σε ταινία του Καράξ. Όμως, που αρχίζει και που τελειώνει ο κάθε "ρόλος" και που βρίσκεται τελικά η αλήθεια του;

Η ταινία

Ταινία Έναρξης 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ταινία που εντυπωσίασε στο πρόσφατο φεστιβάλ των Καννών και θεωρήθηκε ύμνος στο σινεμά, άνοιξε στις 2 Νοεμβρίου την αυλαία του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία Holy Motors του Γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ αφηγείται την 24ωρη σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Όσκαρ στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού, μέσα από ένα διαδοχικό παιχνίδι ρόλων και μεταμορφώσεων.

Πρόκειται για μια ταινία-φόρο τιμής στην ανθρώπινη ψυχή και την ελευθερία του σινεμά, ανένταχτη και καθηλωτική, με τον Ντενίς Λαβάν και τους Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ και Μισέλ Πικολί σε απρόβλεπτες εμφανίσεις.

 

Που Παίζεται

 

 

 

ScreensΔιαδώστε την ταινία