Ταινίες

Στη Χώρα των Άλλων

Σύνοψη

Μια νεαρή φοιτήτρια κινηματογράφου και η μητέρα της φεύγουν σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο για να δραπετεύσουν από τα ολοένα αυξανόμενα χρέη τους. Η νεαρή κοπέλα ξεκινά να γράφει ένα σενάριο για μία ταινία μικρού μήκους για να ηρεμήσει. Στο σενάριο της τρεις γυναίκες, με το ίδιο όνομα όνομα, Αν, (ερμηνεύονται και οι τρεις από την Ιζαμπέλ Ιπέρ) εμφανίζονται διαδοχικά στην ίδια παραλιακή περιοχή. Η πρώτη είναι μια επιτυχημένη κινηματογραφική σκηνοθέτις. Η δεύτερη Αν είναι μια παντρεμένη γυναίκα, η οποία έχει μια κρυφή ερωτική σχέση με έναν Κορεάτη. Η τρίτη είναι χωρισμένη, της οποίας ο σύζυγος την εγκατέλειψε για μια Κορεάτισα.
Στην ίδια πόλη ζει επίσης μια νεαρή κοπέλα που ασχολείται με την πανσιόν της περιοχής, η οποία ανήκει στους γονείς της. Ακόμα, ένας ναυαγοσώστης μένει σε μια σκηνή κοντά στο ξενοδοχείο και επιβλέπει την παραλία. Η κάθε μια Αν φιλοξενείται από το ξενοδοχείο, δέχεται την βοήθεια της κόρης των ιδιοκτητών του μικρού ξενοδοχείου και γνωρίζει κάποια στιγμή τον ναυαγοσώστη. Η συναναστροφή με τους κατοίκους λειτουργεί ως καταλύτης σε πολλαπλά επίπεδα: πολιτισμικό, ερωτικό, υπαρξιακό.

Η ταινία

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο τμήμα ‘Ένα Κάποιο Βλέμμα' με το "Hahaha" τo 2010 και είναι γνωστός για το πρωτότυπο και παράδοξο στυλ του. Τώρα επιστρέφει με μία ιστορία όπου (κι εδώ) το σινεμά πρωταγωνιστεί.
Μια ατμοσφαιρική ελεγεία για την απομόνωση του ανθρώπου, τη ρευστότητα του χώρου και της μνήμης, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο Χονγκ Σανγκ- Σου έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση στην σκηνοθεσία με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "The Day a Pig Fell Into the Well" το 1996.
Από τότε συνηθίζει στις ταινίες του να χρησιμοποιεί μια σύνθετη αρχιτεκτονική, για να απεικονίζει τους ήρωες του, σε μια φαινομενικά τυχαία επιφάνεια, αυθόρμητων καταστάσεων. Γνωστός για την ιδιαίτερη κινηματογραφική του γλώσσα και την αξεπέραστη αισθητική του, ο Χονγκ Σανγκ- Σου θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς του σύγχρονου Κορεάτικου Κινηματογράφου.

 

Που Παίζεται

ΑΘΗΝΑ
TΡΙΑΝΟΝ: Πέμπτη - Τετάρτη 18.00

 

ScreensΔιαδώστε την ταινία

Download Material

Αρχείο ZIP
8.27 MB