Ταινίες

Ήσυχες Μέρες

Σύνοψη

Ο Σεμπαστιάν, 18 χρονών, «τρέχει» μόνος του το μικρό Μοτέλ του θείου του, στην απομακρυσμένη τροπική ακτή της Βερακρούζ. Το Μοτέλ συχνά φιλοξενεί παράνομα ζευγάρια. Εκεί, ο Σεμπαστιάν γνωρίζει την Μιράντα, 35 χρονών, η οποία πηγαίνει στο Μοτέλ για να συναντήσει τον πλούσιο εραστή της, Μάριο. Καθώς ο Μάριο τις περισσότερες φορές καθυστερεί στα ραντεβού τους, η Μιράντα αναγκάζεται να περνάει πολλές ώρες μόνη της. Όλος αυτός ο ελεύθερος χρόνος της δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Σεμπαστιάν, με τον οποίo γρήγορα ξεκινά ένα παιχνίδι αποπλάνησης.

Η ταινία

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ’αρον Φερνάντεζ Λεζούρ γράφτηκε στα πλαίσια του CINÉFONDATION RÉSIDENCE του Φεστιβάλ των Καννών και έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

H ταινία έχει αισθησιακό τόνο και η ατμόσφαιρα είναι απλή και εσωστρεφής, δίνοντας έτσι έμφαση στη σκιαγράφηση των δυναμικών χαρακτήρων και του νωχελικού τοπίου


Σημείωμα του Σκηνοθέτη

«Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μου είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με έντονα λυρική διάθεση. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από δύο μοναχικούς χαρακτήρες, απομονωμένους σε ένα τροπικό μέρος, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και φαινομενικά δεν συμβαίνουν πολλά. Οι δύο ήρωες, ο Σεμπαστιάν και η Μιράντα μοιράζονται κάτι κοινό: τη μοναξιά και τον ελεύθερο χρόνο. Και κάπως έτσι, σιγά-σιγά, κάτι μεταξύ φιλίας, τρυφερότητας και σεξουαλικής έλξης αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσά τους.»

Που Παίζεται

ΑΘΗΝΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ): Πέμπτη - Τετάρτη 20.00

ScreensΔιαδώστε την ταινία

Download Material

Αρχείο ZIP
54.59 MB