Ταινίες

η ΕΚΡΗΞΗ (a BLAST)

Σύνοψη

Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μια μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ.

Βίαιη και ειλικρινής, γενναία σαν την ηρωίδα της η ΕΚΡΗΞΗ την ακολουθεί στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της. Η μαύρη κωμωδία και το δράμα εναλλάσσονται συνεχώς και μια κρυμμένη τρυφερότητα τρυπάει διαρκώς τη σκληρή πραγματικότητα, συνθέτοντας την τελική πορεία της Μαρίας προς την εξιλέωση, σε μια ελληνική ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ.

 

 

Η ταινία

Σημείωμα σκηνοθέτη
Μέσα στα πυρετώδη χρόνια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, η ΕΚΡΗΞΗ μιλά για το τι σημαίνει να σε διαψεύδουν και να κάνεις κάτι γι' αυτό. Η Μαρία ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις. Δέκα χρόνια μετά, όπου κι αν κοιτάξει γύρω της, όλα έχουν ραγίσει. Απρόθυμη να συμφιλιωθεί με τη χαμένη της αξιοπρέπεια, την έλλειψη φροντίδας και την νικημένη της αγάπη για τη ζωή, η Μαρία επιτίθεται. Επιτίθεται στον εαυτό της, στο παρελθόν της και τους αγαπημένους της, στη χώρα της και στην αντίληψη των άλλων για το φύλο της, σε έναν άγριο αγώνα για την αλήθεια μέσα της και γύρω της.


Διεθνής Τύπος

• "Μια ταινία ελεύθερη, άφοβη και γεμάτη ένταση", Mark Adams - Screen Daily

• "Μια ολοκληρωμένη οπτική εμπειρία, μια ταινία ελεγχόμενου θυμού και εξέγερσης, όπως ακριβώς και η κεντρική της ηρωίδα", Vladan Petkovic -Cineuropa

• "Η εντυπωσιακή δεύτερη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα κοιτάζει την Ελλάδα κατάματα" , Guy Lodge - Variety

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0LughEZNRbk
Official Site: http://ablastfilm.com/
Facebook Page: https://www.facebook.com/ABlastFil

 

Η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας η ΕΚΡΗΞΗ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε στο αφιέρωμα «100 χρόνια Ελληνικό Σινεμά» του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 

ScreensΔιαδώστε την ταινία

Download Material

Αρχείο ZIP
0 B