Ταινίες

στο ΣΚΟΤΑΔΙ

Σύνοψη

Η Ίνγκριντ, έχοντας πρόσφατα χάσει την όρασή της αποσύρεται στην ασφάλεια του σπιτιού της, το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο, μόνη της με τον σύζυγό της και τις σκέψεις της.

Παράλληλα, ο εθισμένος στην πορνογραφία, μοναχικός γείτονας της φαίνεται να στρέφει την προσοχή του σε μια νεαρή κοπέλα του απέναντι κτηρίου.

Η ηρεμία της Ίνγκριντ σύντομα διακόπτεται όταν ξεκινά να διαισθάνεται στο διαμέρισμά την παρουσία του άντρα της, στιγμές που εκείνος θα έπρεπε να είναι στο γραφείο. Βρίσκεται πράγματι εκεί; Και γιατί να την παρακολουθεί σιωπηλά;

Τα πραγματικά προβλήματα της μάλλον δεν βρίσκονται πέρα από τους τοίχους του σπιτιού και σύντομα οι φαντασιώσεις και ο φόβος την κυριεύουν...

Η ταινία

Το «στο ΣΚΟΤΑΔΙ» αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του συνσεναριογράφου της πολυβραβευμένης ταινίας Όσλο, 31 Αυγούστου, Έσκιλ Βογκτ, σε φωτογραφία Θύμιου Μπακατάκη (Κυνόδοντας).


Σχετικά με το «στο Σκοτάδι», ο Βογκτ δήλωσε πως βασική του φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσει μια ειλικρινή ταινία την οποία θα ήθελε και ο ίδιος να παρακολουθήσει - "κάτι αναπάντεχο, έξυπνο και διασκεδαστικό".


Στην επίτευξη του στόχου αυτού συνέβαλε το καταξιωμένο νορβηγικό και σουηδικό κάστ και η έμφαση στην υποκριτική προετοιμασία (η πρωταγωνίστρια δούλεψε για μήνες με ειδικούς θεραπευτές καθώς και ανθρώπους με απώλεια όρασης προκειμένου να μπορέσει να διεισδύσει στο χαρακτήρα της Ίνγκριντ).

Που Παίζεται

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΑΚΟΥΡΑ 2: Πέμπτη - Τετάρτη

ScreensΔιαδώστε την ταινία

Download Material

Αρχείο ZIP
3.32 MB