Ταινίες

Με την Πρώτη Ματιά

Σύνοψη

Ο Λεονάρντο είναι ένα τυφλός έφηβος που έχει απηυδήσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους νταήδες του σχολείου. Αναζητώντας την ανεξαρτησία του, αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, προς απογοήτευση της καλύτερής του φίλης, Τζιοβάνα. Όταν για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας γνωρίζεται καλύτερα με τον Γκάμπριελ, το καινούργιο παιδί της πόλης, νέα συναισθήματα ανθίζουν και τον κάνουν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του. Εντωμεταξύ, η Τζιοβάνα αρχίζει να ζηλεύει αυτή τη νέα φιλία και σύντομα εντάσεις ξεσπούν μεταξύ εκείνης και του Λεονάρντο.

Η ταινία

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βραζιλιάνου Ντανιέλ Ριμπέιρο έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου και απέσπασε το Βραβείου Κοινού. Μια ανθρώπινη και τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, για τη φιλία, τη σεξουαλική αφύπνιση και τη νεανική αγάπη. Το Με την Πρώτη Ματιά Σήμερα προέκυψε από την μικρού μήκους ταινία του ίδιου σκηνοθέτη, με τίτλο Σήμερα Θέλω να Γυρίσω Μόνος (Eu Não Quero Voltar Sozinho).


Σημείωμα σκηνοθέτη:
Το The Way He Looks είναι μια ταινία με θέμα τη σεξουαλική αφύπνιση ενός τυφλού εφήβου. Η εφηβεία είναι μια περίοδος της ζωής γεμάτη τόσες πολλές ανακαλύψεις, και η σεξουαλικότητα είναι συνήθως συνυφασμένη με την αίσθηση της όρασης. Πώς, λοιπόν, ένας άνθρωπος που δεν βλέπει μπορεί να νιώσει έλξη για κάποιον άλλον; Ακόμα περισσότερο, πώς ένας άνθρωπος που δεν έχει δει ποτέ άνδρα ή γυναίκα καθορίζει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό; Αυτό ανακαλύπτουμε μπαίνοντας στη ζωή του Λεονάρντο.


Διεθνής Τύπος:
• «Η ιστορία του Βραζιλιάνου σεναριογράφου-σκηνοθέτη Ντάνιελ Ριμπέιρο, παρουσιάζεται με τόση τρυφερότητα, τόση εξυπνάδα και τόση επώδυνη ειλικρίνεια που παίρνει το βάρος μιας ταινίας που μιλά για κάτι πολύ πιο σημαντικό από έναν εφηβικό έρωτα. Όπως και το θέμα της - τα πρώτα φιλιά και οι καλύτεροι φίλοι - δεν ξεχνιέται εύκολα.» , The Washington Post
• «Η βραβευμένη ταινία-ντεμπούτο του Ντάνιελ Ριμπέιρο υφαίνει δεξιοτεχνικά τις κοινωνικές προκλήσεις της εφηβείας σε μία ιστορία ευρύτερης προσωπικής αναζήτησης.» , The New York Times

Που Παίζεται

ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΑΝΟΝ: Πέμπτη - Τετάρτη 20.30

ScreensΔιαδώστε την ταινία

Download Material

Αρχείο ZIP
4.28 MB