Ταινίες

The Anarchists

Σύνοψη

Παρίσι 1899. Ο ορφανός και ταπεινής καταγωγής δεκανέας Ζαν Αλμπερτινί (Ταχάρ Ραχίμ) επιλέγεται να εισχωρήσει σε μια ομάδα αναρχικών. Για εκείνον, είναι μια ευκαιρία να ανέλθει σε υψηλότερη βαθμίδα. Όταν όμως δέχεται πιέσεις να συμβιβαστεί χωρίς αναβολή, ο Ζαν νιώθει όλο και πιο διχασμένος. Από την μία παρουσιάζει ενοχοποιητικές μυστικές αναφορές στον ανώτερό του, Γκασπάρ. Από την άλλη, νιώθει να αναπτύσσει ειλικρινή αισθήματα για τους αναρχικούς, και ιδιαίτερα για τη Ζουντίτ (Αντέλ Εξαρχόπουλος), την ερωμένη του αρχηγού.
Τα γεγονότα αρχίζουν να τρέχουν και μια ένοπλη επίθεση μπαίνει σε εφαρμογή. Διχασμένος ανάμεσα στο κάνει το καθήκον του και στο να ακολουθήσει την καρδιά του, ο Ζαν θα πρέπει να διαλέξει σε ποιον θα μείνει πιστός...

Η ταινία

Ο Elie Wajeman - του οποίου η ταινία Aliyah (που επιλέχτηκε στο Director's Fortnight του Φεστιβάλ των Καννών) τον εδραίωσε ως ένα από τα φωτεινά παραδείγματα νέων δημιουργών του γαλλικού κινηματογράφου - επιστρέφει με τη δεύτερή μεγάλου μήκους ταινία του. Ένα δυνατό ιστορικό θρίλερ, με το εκρηκτικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι Ταχάρ Ραχίμ (Προφήτης) και Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ: Κεφάλαια 1&2).

ScreensΔιαδώστε την ταινία