Ταινίες

PERSONAL SHOPPER: Η ΒΟΗΘΟΣ

Σύνοψη

Η Μορίν, μια νεαρή Αμερικανίδα, ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως προσωπική βοηθός αγορών μιας διασημότητας. Ακόμα, ίσως διαθέτει την ψυχική ικανότητα να επικοινωνεί με πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδερφός της, Λούις, ο οποίος πέθανε πρόσφατα. Σύντομα, η Μορίν θα αρχίσει να λαμβάνει διάφορα μυστηριώδη μηνύματα, από μια άγνωστη πηγή.

Η ταινία

Ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Ασαγιάς ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Κρίστεν Στιούαρτ, μετά τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία», για μια ιστορία φαντασμάτων, η οποία εκτυλίσσεται στα άδυτα του κόσμου της μόδας του Παρισιού. Όπως έχει δηλώσει και η ίδια η ηθοποιός "είναι μια πολύ στοχαστική ταινία. Στο Personal Shopper, ο Ολιβιέ είναι ικανός επικαλεστεί αόρατους κόσμους, με τον δικό του τρόπο, χωρίς να τους κατονομάζει'.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου ο Ολιβιέ Ασαγιάς απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Διεθνής Τύπος:

"Η καλύτερη ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς εδώ και πολύ καιρό και η καλύτερη ερμηνεία της Κρίστεν Στιουαρτ έως σήμερα... Εξαιρετική", Peter Bradshaw, The Guardian

"Μια ιστορία φαντασμάτων, ένα ερωτικό θρίλερ, ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης προσωπικής ταυτότητας", Richard Brody, The New Yorker

 

With the support of the Creative Europe Programme – MEDIA

ScreensΔιαδώστε την ταινία

Download Material

Αρχείο ZIP
7.11 MB