Ταινίες

Η Τελευταία Οικογένεια

Σύνοψη

Ο Μπεκσίνσκι είναι ένα ευγενικός και ήρεμος άνθρωπος, ο οποίος υποφέρει από αραχνοφοβία. Ωστόσο, είναι ο ίδιος που έχει σκληρές ερωτικές φαντασιώσεις και που του αρέσει να ζωγραφίζει δυσάρεστα και δυστοπικά έργα. Ο Μπεκσίνσκι είναι ένας οικογενειάρχης, ο οποίος θέλει μόνο το καλύτερο για την αγαπημένη του σύζυγο Ζοφία, τον νευρωτικό του γιο Τόμας, την ηλικιωμένη μητέρα του και την πεθερά του. Η καθημερινή του ενασχόληση με την ζωγραφική, τελικά αποδίδει καρπούς και καταφέρνει να γίνει δημοφιλής στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Η Ζοφία κάνει τα πάντα για να κρατήσει την οικογένεια της ενωμένη, αλλά ο ταραγμένος γιος τους Τόμας το κάνει όλο και πιο δύσκολο, με τις βίαιες εκρήξεις του και τις απειλές να δώσει τέλος στη ζωή του. Η ανακούφιση τους θα είναι σύντομη, όταν θα αρχίσει να βγαίνει ραντεβού ή όταν θα πιάσει δουλειά, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, και οι ανήσυχοι γονείς αναγκάζονται να έχουν διαρκώς το νου τους, ώστε να εμποδίσουν τον γιο τους από το να βλάψει τον εαυτό του.
Ωστόσο, ο Μπεκσίνσκι δεν πίστεψε ποτέ ότι οικογενειακή ζωή είναι μια εύκολη υπόθεση. Καθώς καταγράφει τα πάντα με την αγαπημένη του βινετοκάμερα, η 28χρονη οδύσσεια των Μπεκσίνσκι ξεδιπλώνεται μέσα από πίνακες, εμπειρίες κοντά στον θάνατο, τάσεις χορευτικής μουσικής και κηδείες...

Η ταινία

Βασισμένη στην πραγματική παράξενη ιστορία του Πολωνού ζωγράφου Ντζιζλαβ Μπεκσίνσκι. Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας από το σκηνοθέτη του βραβευμένου ντοκιμαντέρ DEEP LOVE.

Διεθνής Τύπος

• "Ένα γοητευτικό πορτρέτο" **** The Guardian
• "Μια ταινία, η οποία δεν εξηγεί την ζωή, αλλά καταγράφει τα παράλογα της", Screen Daily

 

ScreensΔιαδώστε την ταινία