Ταινίες

Η Αλίκη Στις Πόλεις

Σύνοψη

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Φιλίπ Βίντερ διασχίζει την Αμερική με αυτοκίνητο, με σκοπό να γράψει μια ιστορία για την χώρα. Απογοητευμένος, αποφασίζει να επιστρέψει σπίτι, χωρίς να τα έχει καταφέρει. Παράλληλα, συμφωνεί απρόθυμα να πάρει μαζί του τη εννιάχρονη Αλίκη, καθώς η μητέρα της - την οποία συνάντησε στη Νέα Υόρκη την ημέρα της αναχώρησής του, έχει μια επείγουσα δουλειά

Όταν η μητέρα δεν εμφανίζεται στην προκαθορισμένη τους συνάντηση, οι δύο συνοδοιπόροι ξεκινούν την αναζήτηση της γιαγιάς της μικρής. Κατά την διάρκεια αυτής της απρόσμενης διαδρομής, η αρχική αμοιβαία τους αντιπάθεια, εξελίσσεται σε εγκάρδια φιλία.

 

Η ταινία

"Όταν διασχίζεις την Αμερική με αυτοκίνητο, κάτι σου συμβαίνει. Οι εικόνες που βλέπεις σε αλλάζουν." (Phillip Winter).

Τυπικά, η Αλίκη στις Πόλεις είναι η τέταρτη ταινία του Βέντερς, αλλά ο ίδιος αναφέρεται συχνά σε αυτή ως «η πρώτη του», καθώς κατά τη διάρκεια αυτής, ανακάλυψε το είδος του ‘road movie' - αργότερα θα αποτελέσει το πρώτο μέρος της Road Movie τριλογίας του, μαζί με το Wrong Move και το Kings of the Road .

Αποτελεί την πρώτη ταινία του Βέντερς, η οποία γυρίστηκε εν μέρει στην Αμερική, καθώς και η πρώτη στην οποία πρωταγωνιστεί το alter ego, Phillip Winter (Rüdiger Vogler).

"Ένα εξαιρετικό και ίσως μοναδικό παράδειγμα ενός από τα πιο περίπλοκα είδη, το road movie.", Peter Bradshaw, The Guardian

 

ScreensΔιαδώστε την ταινία