Ταινίες

H Θάλασσα μέσα μου

Σύνοψη

Ο Ραμόν είναι τετραπληγικός, κλινήρης για τριάντα χρόνια. Μόνο του παράθυρο στον κόσμο αυτό του δωματίου του, απ όπου φαντάζεται τη θάλασσα όπου ταξίδευε από μικρός, που του έμαθε τον κόσμο, του έδωσε ζωή και του την πήρε, όταν ένα φοβερό ατύχημα του επέτρεψε να ζει χωρίς να κινείται. Μοναδική του επιθυμία, να τερματίσει αξιοπρεπώς τη ζωή του.
Δύο γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο και τις εμπειρίες του: η δικηγόρος Χούλια, που τον στηρίζει στον αγώνα του και η Ρόζα, μία χωριατοπούλα πεπεισμένη ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Ανθρώπινη ηθική που αμφισβητείται, αμετακίνητη επιθυμία για θάνατο:
Η αγάπη ιδωμένη από τα μάτια ενός ανθρώπου που δε θέλει να αγαπά, που επιβεβαιώνει ότι μόνο κάποιος που τον αγαπά αληθινά θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι που τόσο λαχταρά, το ταξίδι στη θάλασσα, εκεί όπου κάποτε άγγιξε τα όρια του θανάτου.

Η ταινία

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική ταινία,στην οποία πέρα από το θέμα της ευθανασίας, εκείνο που βασικά ενδιαφέρει τον Αλεχάντρο Αμενάμπαρ στην ταινία του είναι να σκιαγραφήσει το πορτρέτο ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για το δικαίωμα της ελευθερίας.»
Νίνος Φενέκ Μικελίδης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 

«Tο σενάριο είναι συμπαγές δραματουργικά και αντιμετωπίζει τη ζωή και το θάνατο δίχως περιττές μελοδραματικές κορώνες σε μια πραγματική, «υλιστική» διάσταση μακριά από μεταφυσικές αγωνίες και παραληρήματα.»
Δημήτρης Μπούρας- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

«...θα κάνει και τους πιο σκληρούς θεατές να λυγίσουν από τη συγκίνηση.»
Θανάσης Γεντίμης- CINEMANEWS.GR

ScreensΔιαδώστε την ταινία