Ταινίες

Προσεχώς

WINTER BROTHERS

“Ένα ιδιαίτερα συνρπαστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.” Jessica Kiang, Variety

Η οδύσσεια δύο αδερφών σε ένα εργατικό περιβάλλον, κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα. Οι συνήθειες και ρουτίνες της καθημερινότητας τους θα διακοπούν από μια βίαιη διαμάχη μεταξύ αυτών και μιας άλλης οικογένειας. Παράλληλα, ο μικρότερος αδερφός Εμίλ προσπαθεί να διαχειριστεί τη μοναξιά του και την ανάγκη του να αγαπηθεί.

The Leisure Seeker

Η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι (Η Τρελή Χαρά, Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο)

Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.

The Desert Bride

Με την Paulina García (Gloria)

Η 54χρονη Τερέζα, έζησε και εργάστηκε για δεκαετίες, ως οικιακή βοηθός σε ένα σπίτι στο Μπουένος Άιρες. Όταν η οικογένεια θα πουλήσει το σπίτι, αναγκάζεται να αναλάβει μια δουλειά στη μακρινή πόλη Σαν Χουάν. Παρά το γεγονός ότι η ίδια αισθάνεται άβολα με τα ταξίδια, ξεκινά μια διαδρομή μέσα από την έρημο. Κατά την διάρκεια της πρώτης στάσης της, στη γη της θαυματουργής "Saint Correa", χάνει την τσάντα της με όλα της τα υπάρχοντα. Λόγω αυτού του απρόβλεπτου συμβάντος, θα συναντηθεί με τον Ελ Γκρίνγκο, ένα πλανόδιο πωλητή, ο οποίος φαίνεται να είναι ο μόνος που θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Αυτό που αρχικά φαινόταν ως το τέλος του κόσμου της, όπως τον ήξερε, αποδεικνύεται να είναι τελικά η σωτηρία της.

The Anarchists

Ταχάρ Ραχίμ (Προφήτης) και Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ: Κεφάλαια 1&2).

Παρίσι 1899. Ο ορφανός και ταπεινής καταγωγής δεκανέας Ζαν Αλμπερτινί (Ταχάρ Ραχίμ) επιλέγεται να εισχωρήσει σε μια ομάδα αναρχικών. Για εκείνον, είναι μια ευκαιρία να ανέλθει σε υψηλότερη βαθμίδα. Όταν όμως δέχεται πιέσεις να συμβιβαστεί χωρίς αναβολή, ο Ζαν νιώθει όλο και πιο διχασμένος. Από την μία παρουσιάζει ενοχοποιητικές μυστικές αναφορές στον ανώτερό του, Γκασπάρ. Από την άλλη, νιώθει να αναπτύσσει ειλικρινή αισθήματα για τους αναρχικούς, και ιδιαίτερα για τη Ζουντίτ (Αντέλ Εξαρχόπουλος), την ερωμένη του αρχηγού.Τα γεγονότα αρχίζουν να τρέχουν και μια ένοπλη επίθεση μπαίνει σε εφαρμογή. Διχασμένος ανάμεσα στο κάνει το καθήκον του και στο να ακολουθήσει την καρδιά του, ο Ζαν θα πρέπει να διαλέξει σε ποιον θα μείνει πιστός...

Pure Hearts

Επίσημη Συμμετοχή, Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών

Εκείνη είναι μια δεκαεπτάχρονη κοπέλα, η οποία ζει με την μητέρα της και σύμφωνα με τις επιταγές της θρησκείας της. Εκείνος είναι 25 χρονών, με βίαιο χαρακτήρα και δύσκολο παρελθόν. Η συνάντηση τους θα προκαλέσει απροσδόκητα συναισθήματα. Καθώς η επιθυμία τους μεγαλώνει, η νεαρή κοπέλα αποκαρδιωμένη από αυτό που εκλαμβάνει σαν προδοσία των ιδανικών της, παίρνει μια ακραία απόφαση, με την ελπίδα να εξιλεωθεί για την αμαρτία της.

Harmonium

Βραβείο Επιτροπής, Ένα Κάποιο Βλέμμα, Φεστιβάλ Καννών 2016

Ο Τόσιο προσλαμβάνει τον Γιακάσα στο εργαστήριό του. Αυτός ο παλιός γνώριμος, ο οποίος μόλις έχει αποφυλακιστεί, ξεκινά να εμπλέκεται στην οικογενειακή ζωή του Τόσιο....

Dark River

Η νέα ταινία της Clio Barnard

Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

Beauty and the Dogs

Επίσημη Συμμετοχή, Ένα Κάποιο Βλέμμα, 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, η Μαριάμ, μια νεαρή Τυνήσια, συναντά τον μυστηριώδη Γιουσέφ και φεύγει μαζί του. Μια μεγάλη νύχτα ξεκινά, κατά την διάρκεια της οποίας θα πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά της. Πώς όμως μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη, όταν αυτή είναι στα χέρια των βασανιστών;

Beast

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

A CIAMBRA

Επίσημη Υποψηφιότητα της Ιταλίας Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2018

Ο Πίο Αμάτο ζει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά, στην ιταλική περιφέρεια, ανυπομονώντας να μεγαλώσει. Στα 14 του, πίνει, καπνίζει και είναι από τους λίγους που μπορούν εύκολα να κινούνται ανάμεσα στις διάφορες φατρίες της περιοχής - τους Ιταλούς ντόπιους, τους Αφρικανούς και τους Ρομά. Ο Πίο ακολουθεί παντού τον μεγάλο του αδερφό Κόσιμο, μαθαίνοντας τις απαραίτητες δεξιότητες για τη ζωή στους δρόμους της πατρίδας τους. Όταν ο Κόσιμο θα εξαφανιστεί και τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά, ο Πίο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Σύντομα όμως, έρχεται αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όπου θα κριθεί αν είναι πραγματικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ενήλικο.