Νέα

Νέα & Events

Bazaar για πολύ καλό σκοπό, αφιερωμένο στην γιορτή της μητέρας

19/04/2017

Δώρα για μητέρες, καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλία, γλυκά, διακοσμητικά και πολλά άλλα από 1 ευρώ.

Bazaar αφιερωμένο στην γιορτή της μητέρας, οργανώνει την Κυριακή 7 & την Δευτέρα 8 Μαΐου, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, Ριζάρη 2,η Ομάδα Εθελοντισμού Στήριξη (www.stirixi.org.gr)

Oι επισκέπτες του bazaar θα μπορούν να βρουν δώρα για μητέρες και όχι μόνο, μεγάλη ποικιλία χειροποίητων δημιουργιών, κεραμικά, πορσελάνες, κοσμήματα, κατασκευές από μαλλί και χαρτί, καδράκια, τσάντες, δημιουργίες με φελτ, βιβλία, γλυκά και πολλά άλλα, σε τιμές που ξεκινούν από 1 ευρώ.

 

Είσοδος δωρεάν- Ριζάρη 2 ( μετρό Ευαγγελισμός/πάρκινγκ Polis)

Ώρες λειτουργίας :

Κυριακή 7/5 :11:00-19:00 Δευτέρα 8/5 :10:00-18:00

Η Ομάδα Εθελοντισμού Στήριξη υποστηρίζει από το 2011 άπορες ,πολύτεκνες οικογένειες που τις υπέδειξε το Κ.Υ.Α.Δ.Α του Δήμου Αθηναίων και τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για αυτό το σκοπό.

Στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία η επιτυχία του bazaar είναι καθοριστικής σημασίας για την υποστήριξη των οικογενειών.

 

Berlinale 2017: Χρυσή Άρκτος στο On Body and Soul, Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στην Una Mujer Fantastica | StraDa Films

18/02/2017

Δύο ταινίες της StraDa Films διακρίθηκαν με πολυάριθμα βραβεία στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου, με την ταινία On Body and Soul από την Ουγγαρία να κατακτά την Χρυσή Άρκτο Καλύτερης ταινίας. Η σκηνοθέτης Ildikó Enyedi παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε:

"Χρειάστηκε πολύ δουλειά για να πραγματοποιηθεί αυτή η ταινία και ένα μεγάλο μέρος αυτής ήταν να κρύψουμε τι κάνουμε. Θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια πολύ απλή ταινία - σαν ένα ποτήρι νερό. Ήταν ρίσκο. Όλοι μου οι συνεργάτες πίστεψαν σε αυτήν, αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε αν το κοινό θα μας ακολουθούσε, γιατί αυτή η ταινία προσεγγίζεται μόνο με γενναιόδωρη καρδιά. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους."

Το On Body and Soul δεν περιορίστηκε στην Χρυσή Άρκτο, θριαμβεύοντας και στα Βραβεία Ανεξάρτητων Επιτροπών. Αναλυτικά:

• Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής Καλύτερης ταινίας

• Βραβείο FIPRESCI Καλύτερης ταινίας Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Δήλωση Επιτροπής: "Μια ιδιοσυγκρασιακή ιστορία αγάπης , γεμάτη λυρισμό και χιούμορ, απελευθερωμένη από όλες τις κοινωνικές συμβάσεις. Μας εντυπωσιάζει με τη λεπτότητα και την εκφραστικότητα της αισθητικής της και μας παρασύρει στη χαρά της ζωής και της αγάπης που διαθέτει".

• Βραβείο αναγνωστών"Berliner Morgenpost"

Ο Χιλιανός Σεμπάστιαν Λέλιο (Gloria), με τον συνσεναριογράφο Γκονζάλο Μάζα κατακτούν την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου, για την Una Mujer Fantastica. Ακόμα, στα Βραβεία Ανεξάρτητων Επιτροπών η ταινία διακρίνεται με Ειδική Μνεία Οικουμενική Επιτροπής, αλλά και βραβείο Teddy.