StraDa Films > Νέα & Events

«Ο Υπουργός» κέρδισε το Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2012

28/03/2012

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 13o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έκλεισε θριαμβευτικά την 13η διοργάνωσή του στο κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Στη τελετή λήξης στην οποία παρευρέθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Βασίλης Αλεξάκης, Μισέλ Δημόπουλος, Αμάντα Λιβανού, Clémence Poésy και Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και δύο σκηνοθέτες, προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης, η Murielle Coulin και ο Mourad Ben Cheikh, ο Προκόπης Δούκας συντόνισε την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής, που είναι δημιουργίες του οίκου ZOLOTAS.

 

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2012:

H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Ο Υπουργός» (L'exercice de l'État) του Pierre Schoeller.Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κ. Κωνσταντίνος Αλεξάκος, και η ηθοποιός κ. Ζέτα Δούκα για το TV5 MONDE έδωσαν το βραβείο στον Τάκη Βερέμη, της ελληνικής εταιρίας διανομής StraDa Films.

«Ο Υπουργός» (L'exercice de l'État) του Pierre Schoeller, το επίκαιρο πολιτικό θρίλερ που απέσπασε τρία Cesar (Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Δεύτερου Ρόλου (Michel Blanc) και Καλύτερου Ήχου) και το βραβείου FIPRESCI στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών, κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ εντυπωσιάζοντας το κοινό στην ελληνική του πρεμιέρα, στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και, όπως φάνηκε, και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.Η ταινία «Ο Υπουργός» (L'exercice de l'État) του Pierre Schoeller θα βγει στις αίθουσες από τη StraDa Films 26 Απριλίου.

Περισσότερα για την ταινία (& το trailer) μπορείτε να δείτε στο site της StraDa Films: http://stradafilms.gr/films/49

 

 

ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Μετά την απονομή των βραβείων, προβλήθηκε σε avant premiere η ταινία «Oύτε στον εχθρό μου» (Mon pire cauchemar) της Anne Fontaine.

Mon pire cauchemar / ... Ούτε στον εχθρό μου!Γαλλία - Βέλγιο / France - Belgique, 2011

Σκηνοθεσία: Anne Fontaine. Σενάριο: Anne Fontaine, Nicolas Mercier. Φωτογραφία: Jean-Marc Fabre. Mοντάζ: Luc Barnier, Nelly Ollivault. Hθοποιοί: Isabelle Huppert, Benoît Poelvoorde, Andre Dussollier. Παραγωγή: Ciné@. Διανομή στην Ελλάδα: StraDa Films. Έγχρωμο, 35 mm, 103΄.

Εκείνη μένει μαζί με τον γιο της και τον άντρα της απέναντι από τους κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι... Εκείνος μένει μόνος με τον γιο του μέσα σε ένα φορτηγάκι, στο πίσω μέρος του. Εκείνη είναι διευθύντρια σε ένα διακεκριμένο ίδρυμα για τη σύγχρονη τέχνη... Εκείνος ζει από μικροδουλειές και επιδόματα. Εκείνη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο 7 χρόνια, έκανε και μεταπτυχιακά..... Εκείνος παρά λίγο να κάνει 7 χρόνια φυλακή. Εκείνη μιλάει στον ενικό στον Υπουργό Πολιτισμού... Εκείνος μιλάει στον ενικό σε όποιο μπουκάλι αλκοόλ θα βρεθεί μπροστά του. Εκείνης της αρέσει να συζητάει για ιδέες... Εκείνου του αρέσει να κάνει σεξ με άγνωστες γυναίκες, προικισμένες με πλούσια στήθη. Δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους αυτοί οι δυο... Ούτε που ανέχονται ο ένας τον άλλον. Και όμως...

Anne FontaineΗ Anne Fontaine ξεκινάει στον χώρο του κινηματογράφου ως ηθοποιός δίπλα στον Patrick Bruel στην ταινία P.R.O.F.S. Αρχίζει να σκηνοθετεί στο θέατρο, μεταξύ άλλων τον Fabrice Luchini στην ανάγνωση του Ταξιδιού στην άκρη της νύχτας του Céline στο θέατρο Renaud Barrault το 1986. Και τότε από την υποκριτική περνάει στη σκηνοθεσία. Τα ζευγάρια και τα ερωτικά τρίγωνα αποτελούν τον βασικό καμβά στη δουλειά της, όπως φαίνεται από τις ταινίες Les histoires d'amour finissent mal... en général (βραβείο Jean Vigo το 1993) και το Nettoyage à sec. Στις ταινίες Ανάμεσα στα χέρια του ή Comment j'ai tué mon père περνάει σε πιο σκοτεινά θέματα. Παράλληλα, η κωμική τριλογία της με κεντρικό ήρωα τον Augustin (Ο ασφαλιστής, Augustin, roi du kung-fu και Nouvelle chance) εμπλουτίζει τη φιλμογραφία της με πιο ελαφρούς τόνους. Το 2008 με την ταινία Το κορίτσι από το Μονακό επιχειρεί μια σύνθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές του κινηματογραφικού της έργου.

Φιλμογραφία

2011 - Mon pire cauchemar / 2009 - Coco avant Chanel / 2008 - La Fille de Monaco2006 - Nouvelle chance / 2005 - Entre ses mains / 2003 - Nathalie... / 2001 - Comment j'ai tué mon père / 1999 - Augustin, roi du kung-fu / 1997 - Nettoyage à sec / 1996 - Tapin du soir1995 - Augustin / 1993 - Les histoires d'amour finissent mal... en général