StraDa Films > Νέα & Events

Η StraDa Films στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

03/11/2016

Τέσσερις ταινίες της StraDa Films θα κάνουν πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3 – 13 Νοεμβρίου 2016), ενώ δύο από αυτές διεκδικούν τον Χρυσό Αλέξανδρο.

ΑΦΤΕΡΛΩΒ | AFTERLOV , του Στέργιου Πάσχου | Διεθνές Διαγωνιστικό

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στη δανεική βίλα. Όταν όμως εκείνη φτάνει, την περιμένει μια έκπληξη. Ο Νίκος κλειδώνεται μαζί της στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην της ανοίξει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν την καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά...

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 18:15 - OΛYMΠION

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 - 20:00 - TΩNIA MAPKETAKH

Δημοσιογραφική Προβολή: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 11.00 - TΩNIA MAPKETAKH

http://www.stradafilms.gr/films/235

 

ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΜΠΕΘ | LADY MACBETH, του William Oldroyd | Διεθνές Διαγωνιστικό

Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν πνίγεται σε έναν γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα στα διπλά της χρόνια και τη σκληρή οικογένεια του. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη στο κτήμα του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της , τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει έως να κατακτήσει αυτό που θέλει. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του θεατρικού σκηνοθέτη William Oldroyd εμπνέεται από μια νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα με τίτλο ‘Lady Macbeth of Mtsensk', του Nikolai Leskov.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 - 18:00 - OΛYMΠION

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 15:30 - ΦPINTA ΛIAΠΠA

Δημοσιογραφική Προβολή: Τρίτη 8 Νοεμβρίου - 09.00 - ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ

http://www.stradafilms.gr/films/233

 

PERSONAL SHOPPER: ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΟΗΘΟΣ, του Olivier Assayas | Ειδικές Προβολές

Η Μορίν, μια νεαρή Αμερικανίδα, ζει στο Παρίσι και εργάζεται ως προσωπική βοηθός αγορών μιας διασημότητας. Ακόμα, ίσως διαθέτει την ψυχική ικανότητα να επικοινωνεί με πνεύματα, όπως ο δίδυμος αδερφός της, Λούις, τον οποίο έχασε πρόσφατα. Σύντομα, η Μορίν θα αρχίσει να λαμβάνει διάφορα μυστηριώδη μηνύματα, από άγνωστη πηγή. Ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Ασαγιάς ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με την Κρίστεν Στιουαρτ, μετά τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία», για μια ιστορία φαντασμάτων, η οποία εκτυλίσσεται στα άδυτα του κόσμου της μόδας του Παρισιού.

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 22:30 - ΟΛΥΜΠΙΟΝ

http://www.stradafilms.gr/films/226

 

HARMONIUM, του Koji Fukada | Ανοιχτοί Ορίζοντες

Ο Τόσιο προσλαμβάνει τον Γιακάσα στο εργαστήριό του. Αυτός ο παλιός γνώριμος, ο οποίος μόλις έχει αποφυλακιστεί, ξεκινά να εμπλέκεται στην οικογενειακή ζωή του Τόσιο....Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Kôji Fukada (Au Revoir l'été) αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 20:30 - ΦPINTA ΛIAΠΠA

http://www.stradafilms.gr/films/227

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: http://tiff.filmfestival.gr/