Προφίλ


Ανεξάρτητη εταιρία διανομής και παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον κ. Τάκη Βερέμη, πρώην στέλεχος του Canal+ France και της Audiovisual Enterprises. Η εταιρία StraDa Films είναι αδελφή εταιρία της StraDa Productions.


Ιδρύθηκε το 1996. Ασχολείται κύρια με την διανομή κινηματογραφικών ταινιών αλλά και την παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες στην Ευρώπη. Πρόσφατες διεθνείς συμπαραγωγές της StraDa ήταν το "Triple Agent", του μεγάλου Eric Rohmer, το "Bon Plan" και η πρώτη επίσημη Ελληνο-Καναδική συμπαραγωγή, "Fugitive Pieces" του Jeremy Podeswa. Εκπροσωπεί δικαιώματα σε τηλεοπτικά προγράμματα και formats για την Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρo και διανέμει ταινίες και προγράμματα στις παραπάνω περιοχές. Αντιπροσωπεύει επίσης και προωθεί Ελληνικά projetcs και δικαιώματα για διεθνή συμπαραγωγή και εκμετάλλευση.


Ο κ. Τάκης Βερέμης έχοντας ιδρύσει και διατελέσει διευθυντής της θυγατρικής εταιρίας του Canal Plus, Ellipse International, για αρκετά χρόνια στην Γαλλία, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την διεθνή διανομή και τις διεθνείς παραγωγές και συμπαραγωγές. Στην Ελλάδα έχει ιδρύσει και διευθύνει την εταιρία παραγωγής ON Productions (1993-1996) και διατελέσει διευθυντικό στέλεχος στoν όμιλο εταιριών AudioVisual Α.Ε (2000-2009).


Η StraDa Films διαθέτει ένα πλούσιο κατάλογο κινηματογραφικών επιτυχιών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καλή σινεφιλική και ανοικτή στο κοινό ταινία.

 

Ενδεικτικές παραγωγές StraDa


Three Days to Win - διεθνής νεανική σειρά - 12 πεισ. Χ 26', σε συμπαραγωγή με ΕΤ-1, Stefi Films & FR3 France.

Bon Plan - μεγάλου μήκους Γαλλική κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Thierry Lhermitte και σε σκηνοθεσία Jerome Levy σε συμπαραγωγή με την Vertigo Films, Παρίσι.

The Girl Next Door τηλεοπτική μινι-σειρά (2x90') - συμπαραγωγός εταιρεία Hoffman Voges Film, Munich. Προβλήθηκε τηλεοπτικά παγκοσμίως.

Le Mystere Paul - ("Το Μυστήριο Παύλος") μεγάλου μήκους δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Abraham Segal - σε συμπαραγωγή με Agat Films, Παρίσι και ET-1, Aθήνα.

Singing the Gospell - μεγ. μήκους ντοκιμαντέρ (90') σε συμπαραγωγή με Gloria Films-Παρίσι - ARTE-Γαλλία και ΕΡΤ.

Von Karajan - μεγ. μήκους ντοκιμαντέρ (90') σε συμπαραγωγή με ΜC4-Παρίσι, ARTE-Γαλλία και ΕΡΤ.

Parano - μεγάλου μήκους Γαλλική κινηματογραφική ταινία με τους : Smain, Villeret, Bouchitey, Stevenin, Chabat. Συμπαραγωγή : Canal +, FR3, Manitou Production, Ex-Nihilo, Phase Productions -Παρίσι, StraDa.

Venus & Apollo - συμπαραγωγός Γαλλικής τηλεοπτικής σειράς (25 επεις. Χ 26') σε σκηνοθεσία Tony Marshall ("Venus Beaute "). Σε συμπαραγωγή με την Agat Films, Παρίσι.

Ε-mail - κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία Μ. Χολέβα. Παραγωγός.


Σώσε με - ταινία μεγάλου μήκους του Σ. Τζίτζη. Exec. Producer.

Σπιρτόκουτο - ταινία μεγάλου μήκους του Γ. Οικονομίδη. Exec. Producer σε συμπαραγωγή με τον σκηνοθέτη.

Οι Γενναίοι της Σαμοθράκης - ταινία μεγάλου μήκους του Στ. Τσαρουχά. Συμπαραγωγός.

Ομηρος - ταινία μεγάλου μήκους του Κ. Γιάνναρη. Συμπαραγωγός. Ενισχύθηκε από το Eurimages. Διεθνής διανομή:Celluloid Dreams

Αληθινή Ζωή - ταινία μεγάλου μήκους του Π. Κούτρα. Συμπαραγωγός και Exec. Producer. ΕυρωπαΪκή συμπαραγωγή. Διεθνής διανομή: Wild Bunch

Η Καρδιά του Κτήνους - ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου. Σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης. Συμπαραγωγός.

Ηθικόν Ακμαιότατον - ταινία μεγάλου μήκους του Σ. Τσαρουχά. Συμπαραγωγός - Associate producer.

Η Ψυχή στο Στόμα - ταινία μεγάλου μήκους του Γ. Οικονομίδη. Επίσημη Ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβαλ Καννών 2006 (La Semaine de la Critique). Συμπαραγωγός και Exec. Producer.

Το Κακό και το Κακό - Στην Εποχή των Ηρώων - μεγάλου μήκους τανίες σε σκηνοθεσία Γ. Νούσσια. Συμπαραγωγός.

Triple Agent - ταινία μεγάλου μήκους του Eric Rohmer. Συμπαραγωγός σε διεθνή συμπαραγωγή. Διεθνής διανομή: Wild Bunch.

Fugitive Pieces - Η πρώτη επίσημη Καναδο-Ελληνική συμπαραγωγή. Σκηνοθεσία Jeremy Podeswa. Exec. Producer: Takis Veremis. Σε συνεργασία με τον Robert Lantos - Serendipity Films, Canada."Μικρός Ηρως" - ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων, σε ανάπτυξη. Προορίζεται για συμπαραγωγή με Γαλλία και Γερμανία.

Aux Anges Heureux & Sur nos Chemins - κινηματογραφικές ταινίες σε ανάπτυξη. Σενάριο: Florence V. Sinson. Παραγωγός.